Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
fél fej vöröshagyma
3-4 dkg vaj
5 dl húsleves(kockával is készülhet)
csipetnyi cukor
4 dl tejszín
Elkészítési mód:
A sütőtöket meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk.
A sütőtököt rádobjuk, 2.3 percig pirítjuk, a levest ráöntjük, nagy lángon felforraljuk. Megsózzuk, a cukorral ízesítjük és kis lángon lefödve 20-25 percig főzzük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd a tejszínnel átturmixoljuk, és újra felforraljuk.
Lehet hidegen és melegen is enni, Isteni finom.
Tagjaink Receptjei
Mondd meg, mit eszel, s megmondom, ki vagy. "Brillat-Savarin"
Egy fini sztracsatellás:)
sztracsatella sütés nélkül:
Hozzávalók:
1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma
elkészítés:
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg
csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.
Tesztelve!!! :)) Saiph & Angie27
Bár még érik, este kóstolás a szívdobbanáson :))
És az előétel :))
Vadika sütikéje, majd egyszer teszteljük:))
Az ebéd is kész van vadikánál:)
Oszd meg velünk a recepted :)
Tejszínes sütőtök krémleves
emlékek | 2013.11.02
desszert helyett:)
Magdi52 | 2013.11.01
Desszert helyett jöhet vadika ebédje...:)))) guszta...:)
előételhez:)
Magdi52 | 2013.11.01
Saiph & Angie27 , én csak előételt kérnék:)))) a sztracsatellára már rá sem kívánok nézni:)
almás
vadiné | 2013.11.01
na jó akkor
Hozzá valók: jókedv, maradék almapüré és egy csomag leveles tészta, én a maradék croissan tésztával dolgoztam.
kisszaggat, keny, süt, ha kihűlt tölt , és esz.
Jó étvágyat!
After eight házilag
vadi | 2013.10.30
Hozzávalók 8-10 db-hoz:
2 evőkanál sűrített tej
1 evőkanál puha vaj
mokkáskanálnyi borsmentakivonat (Dr Oetker, pici üvegecske)
10-15 dkg étcsokoládé
1. Az étcsoki 2/3-át kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és beletördeljük a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen megolvad. Kikenjük vele a csokiformát és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
2. Míg dermed a csoki, elkészítjük a tölteléket, ami annyiból áll, hogy a hozzávalóit egy kis tálkában kikeverjük. Kóstoljuk meg, lehet, hogy kevesebb/több borsmentakivonat kell bele. Ha jó az íze, hűtőbe tesszük.
3. Ha megdermedt a csoki, kivesszük a hűtőből, egyenletesen megtöltjük a töltelékkel, majd újraolvasztjuk a maradék étcsokit és befedjük vele, lehetőleg precízen, hogy mindenhova jusson. Hűtőben megdermesztjük, majd kipattintjuk a formából és kész is.
Sajnos klasszik, négyzet alakú after eightet nem tudtam csinálni,de ez a szíves forma kb pont jó méret. Itt kapható egyébként.
(Többféle recept is van a neten, van, aki fehér csokival operál, van, aki ezt a sűrített tejes verziót variálja. Én ezt próbáltam kapásból, jó lett, úgyhogy nagyon nem bonyolítanám. Picit talán lehetne sűrűbb a töltelék, de így is tökéletes volt.)
Izgatás!
nyuszkóka | 2013.10.29
Ez kérem kimeríti az izgatás fogalmát:)))))
Mikor indulhatok?
Nagyon jól néz ki:)))))))